Kirjasto

Kirjastoja voi käyttää koulun oppilaat, opettajat ja henkilökunta sekä opetusharjoittelijat ja heidän ohjaajansa. Kotilainaksi annetaan oppikirjoja ja kaunokirjallisuutta. Kirjaston kokoelmat luetteloidaan PretyLib-kirjasto-ohjelmaan, jonka käytöstä kerrotaan kirjastonkäytön opetuksen yhteydessä.

Kirjojen laina-aika on todellinen käyttöaika. Pääsääntöisesti kirjastosta lainataan sekä koti- että ulkomaista kaunokirjallisuutta. Sanakirjoja, hakuteoksia ja lehtiä ei anneta kotilainaksi.

Kirjat lainataan lainauskuitilla ja palautetaan joko kirjastosihteerille kirjaston ollessa avoinna tai palautusluukusta kirjaston ollessa kiinni. Alakoululla kirjojen palautus palautusvaunuun.

kirjasto.jpg

Alakoulun kirjasto (1-6) K-rakennuksessa

Kirjasto on avoinna klo 8.00 - 15.30. Kokoelmat käsittävät 15 700 nidettä, joista osa on sijoitettu pysyvästi luokkiin ja muihin opetustiloihin. Kotimaisia aikakauslehtiä koululle tulee 17 kpl. Aikakauslehtiluettelo on kirjastossa. Siitä näkee mitä lehtiä koululle tulee ja mihin lehti on sijoitettu. Alakoulun luokilla on viikoittain kirjastotunti, jolloin voi lainata kaunokirjallisuutta pulpettikirjaksi tai kotilainaksi. Kirjaston tietokoneet ovat opetusharjoittelijoiden käytettävissä. Oppilaiden on mahdollista käyttää koneita oppituntien puitteissa.

Kirjastonkäytön ohjausta annetaan oppilaille ja opetusharjoittelijoille.

Kirjaintunnukset lehtien perässä ovat oppiainetunnuksia ja kertovat, mihin lehti on sijoitettu.