Hae opiskelemaan

Tervetuloa tutustumaan kouluumme!

* Jyväskylän normaalikoulu Youtubessa, esimerkiksi:

      - Top 5 asiaa Norssista 
      Lilu-video Norssin liikuntalinjasta 

* Lukion opiskelijakunnan Instagram #norssinopkh

* Käsitteitä ja sanastoa lukio-opiskelusta Norssilla 
(mukana uuden LOPS21 sanastoa)

* Tunnetko koko Norssin? In English koko koulun esittelyvideo.

* Pari faktaa meistä (hakuinfo keväälle 2023)

Norssin ulkopuolisille yhdeksäsluokkalaisille ja heidän huoltajilleen pidettävä lukion esittelyilta on 22. tammikuuta 2024 kello 18.00 auditoriossa (3. krs). 

Yleistä

Jyväskylän normaalikoulu toimii Jyväskylän yliopiston yhteydessä. Koulun tehtäviin kuuluu varsinaisen opetuksen ohella eri oppiaineiden opettajaharjoittelu sekä kokeilu- ja tutkimustoiminta. Aloituspaikkoja on yhteensä 100.

Opiskelijan on mahdollisuus hakeutua joko lukiolinjalle (75 aloituspaikkaa) tai liikuntalinjalle (25 aloituspaikkaa). 


Lukiolinja

Lukiolinjalle haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa täyttämällä sähköinen yhteishakulomake
Opintopolussa
hakuaikana 20.2.–19.3.2024 (haku päättyy klo 15). 

Opintopolussa täytettävän yhteishakulomakkeen lisäksi lukion yleislinjalle hakevan tulee täyttää ainevalintakortti, jonka voi täyttää sähköisessä muodossa. Ainevalintakortti on täytettävä hakuaikana.

kuva: hae opiskelemaan

Sähköiseen ainevalintalomakkeeseen pääset hakuaikana TÄSTÄ LINKISTÄ: https://gradia.inschool.fi/browsecourses?school-id=41&checkout=true&long-term=19303&search-

Huomaathan, että ennen varsinaista hakuaikaa ainevalintalomake on DEMOVERSIO, jolle tallentuneet tiedot tyhjennetään ennen varsinaista hakuaikaa.  Todelliset ainevalinnat tulee täyttää hakuaikana.

Ainevalintalomakkeella voit ilmoittaa vain Jyväskylän lukiohaun ainevalinnat, esimerkiksi ammattikoulun tai muiden kaupunkien lukiohakujen ainevalintoja ei voi merkitä tähän lomakkeeseen.

Jos haluat tulostaa itsellesi sähköisen ainevalintalomakkeen, sinun on tulostettava se ennen lomakkeen tallentamista. Ainevalintalomakkeen voi tulostaa sivun oikeassa reunassa olevasta painikkeesta ”Tulostettava versio”. Tallentamisen jälkeen valintalomake ei ole enää tulostettavissa.


Liikuntalinja

Liikuntalinjalle haetaan samoin kuin lukiolinjallekin osoitteessa www.opintopolku.fi. Hakijan on toimitettava lisäksi erillinen liikuntalinjan hakulomake liitteineen Normaalikoulun lukion kansliaan hakuaikana, viimeistään 19.3.2024.

Liikuntalinjan lomake liitteineen toimitetaan osoitteeseen:
Normaalikoulun lukio / lukiohaku
PL 35 (N)
40014 Jyväskylän yliopisto

Jatkuva haku lukion eri vuosikursseille on mahdollista käyttämällä ylläolevaa osoitetta tai Wilman sähköistä hakulomaketta. Liitä kummassakin tapauksessa omaan hakemukseesi perusopetuksen päättötodistuksen ja viimeisimmän jaksotodistuksen kopio. 
Perusopetuksen päättötodistuksen keskiarvon tulee ylittää lukiomme vastaavan vuoden valintakeskiarvo.


Vapautuva paikka on mahdollista vastaanottaa jaksojen taitteissa, mikäli opiskelijan omat kurssi- ja ainevalinnat sen mahdollistavat. Tällä hetkellä lukion opiskelupaikat ovat täynnä. 

Lisätietoja

Lukion rehtori
Risto Sarvilinna
ristopekka.r.sarvilinna (at) jyu.fi

Opinto-ohjaaja
Riitta Lehtivaara
riitta.l.lehtivaara (at) jyu.fi

Liikuntalinja 
Jouni Mutikainen
jouni.mutikainen (at) norssi.jyu.fi