Varausohje

Resurssien varaukset tehdään "Resurssien varaus"-ohjelmalla.

resuohjelmaKun klikkaat ohjelman käynnistyskuvaketta, niin aluksi aukeaa konferenssiohjelman aloituskuva, josta pääset eteenpäin klikkaamalla OK painiketta

konffatSeuraavaksi aukeaa ikkuna, josta valitset vasemmanpuoleiselta listalta sen resurssin, jota haluat varata. (esimerkissä Digitaalikameran varaukset). Valitse oikeanpuoleisesta työasemat-listasta Visitor ja klikkaa painiketta Liity Konferenssiin.

Nyt aukeaa kyseisen resurssin esittelysivu, jossa kerrotaan, mitä resursseja voit varata. Resurssien varaus perustuu viikon numeroihin. Siirry tarkastelemaan haluamaasi viikkoa käyttämällä sivunvaihtopainiketta.

sivuKlikkaa hiirellä sivunvalintaruudun numeroa.

sivulleLaita Siirry sivulle ikkunaan sivunumeroksi sen viikon numero, jota haluat varata. Paina sitten Siirry painiketta.

Nyt aukeaa kyseisen viikon varaustilanne nähtäväksesi. Oman varauksesi saat tehtyä klikkaamalla Kirjoita uutta tekstiä taululle -painiketta

tekstiKun klikkaat painiketta, niin sivun alalaitaan aukeaa tekstinlisäyskenttä, johon voit kirjoittaa oman virallisen tunnuksesi. Paina sitten enter -näppäintä vaihtaaksesi rivin ja laita toiselle riville luokkia varatessasi opetusryhmän tunnus, laitteita varatessasi sen tilan koodi, jossa aiot laitetta käyttää.

teruutu

julkaiseKun varaustekstisi on valmis, niin julkaise se klikkaamalla julkaisupainiketta. Varauksesi odottaa nyt sijoittamista. Siirrä hiiren osoitin haluamaasi ajankohtaan ja resurssiin ruudulla ja klikkaa vasenta hiiren painiketta. Tällöin varauksesi on julkaistu ja samalla talletettu järjestelmään.


Voit muuttaa varaustekstiäsi tuplaklikkaamalla sitä tai sijoittaa sen uudelleen hiirellä raahaamalla niin kauan kuin olet varausohjelmassa. Mutta et voi tehdä itse muutoksia myöhemmin, kun käynnistät ohjelman uudestaan. Myöhemmin tarvittavat muutokset täytyy pyytää mielummin sähköpostilla mikrotuelta (peltokorpi tai mattila)

roskisVoit poistaa juuri tekemäsi varauksen raahaamalla sen hiirellä roskakoriin.
lopeta

Kun olet tehnyt varauksesi, niin voit halutessasi siirtyä suoraan varaamaan jotain toista resurssia valitsemalla valikosta Konferenssi/Siirry toiseen konferenssiin.

Kun lopetat varaamisen, niin valitse valkosta Konferenssi/Lopeta