Opiskeluterveydenhuolto & hammashuolto

Opiskeluterveydenhuollon tavoitteena on edistää opiskelijoiden terveyttä ja opiskelukykyä sekä vahvistaa aikuistumista ja elämänhallintaa. Opiskeluterveydenhuoltoa Normaalikoulussa toteuttavat ensisijaisesti kouluterveydenhoitaja ja koululääkäri. Kouluterveydenhoitaja osallistuu myös koulun terveydellisten olojen valvontaan. Oppilaan terveys- ja sairaustiedot kertyvät sähköiseen terveystietojärjestelmään kaikista Jyväskylän kaupungin terveydenhuollon toimipisteistä.

Lukiossa opiskelevat käyvät terveystarkastuksessa ensimmäisen tai toisen vuosiluokan aikana. Kutsuntaikäisille jyväskyläläisille pojille tehdään terveydenhoitajan ja lääkärin tarkastuksen yhteydessä asevelvollisuustarkastus. Linkki opiskeluterveydenhuollon nettisivuille: http://www.jyvaskyla.fi/terveys/opiskeluterveydenhuolto/ajanvaraus

Koululääkärin vastaanotolle hakeudutaan terveydenhoitajan väli­tyksellä. Koululääkärin työ painottuu terveystarkastuksiin. Sairaanhoito ei kuulu koululääkärin työtehtäviin. Koulupäivän aikana sattuneet lääkärinhoitoa vaativat tapaturmat tai äkilliset sairastapaukset hoidetaan terveysasemalla. Koulusta otetaan silloin yhteys puhelimitse alaikäisen vanhempiin. Tämän vuoksi on välttämätöntä ilmoittaa koululle vanhempien ajankohtaiset puhelinnumerot sekä kotona että työpaikalla. Koulussa sattuneista tapaturmis­ta opettaja tekee tapaturmailmoituksen.

Koulussa tai muussa opetuksen järjestämispaikassa ja koulumatkalla sattuneen tapaturman hoito on oppilaille maksuton. Omat yksityiset tapaturmavakuutukset eivät ole voimassa koulutapaturmissa.

 

Vapaa-ajan tapaturmissa ja sairausasioissa tulee ottaa yhteys suoraan oman asuinalueen terveysase­malle.

Terveydenhoitaja Johanna Saarivaara on yläkoululla maanantaista keskiviikkoon klo 8.00 - 16.00 ja torstaisin klo 8.00 - 14.00,                puh. 040 869 9108,                sähköposti: johanna.saarivaara(at)jkl.fi

Ajanvaraukseton vastaanotto on päivittäin klo 11.30 - 12.15. Muuna aikana terveyden­hoitaja keskittyy varattuihin vastaanottoaikoihin. Puhelimitse terveydenhoitajan tavoittaa parhaiten aamuisin kello 8.00 - 8.45.

Lukion opiskelijoiden hammashuolto

 Jyväskyläläisille lukiolaisille tarjotaan hammashoitoa ensisijaisesti oman asuinalueensa hammashoitolassa.

Ulkopaikkakuntalaisten alle 18-vuotiaiden hammashuolto (ensiapua lukuun ottamatta) Jyväskylän sosiaali- ja terveyspalvelukeskuksen hammashoitolassa ei ole mahdollista ilman kotikunnan antamaa maksusitoutumusta. Ulkokuntalaisia alle 18-vuotiaita kehotetaankin hakeutumaan kotikuntansa terveyskeskuksen maksuttomaan hammashoitoon.

Yksityishammaslääkäripalvelujen maksuista saavat kaikki KELA:sta sairausvakuutuskorvauksen KELA:n sairausvakuutuksen palautustaksan mukaisesti.

Arkisin kiireellistä ensiapua annetaan Kyllön hammashoitolassa (Keskussairaalantie 20) sen aukioloaikoina. Hoitoaika varataan ma—pe klo 8—9. Kiireettömät hoitoajat soitetaan ma—pe klo 9—16. Hoitoajat soitetaan oman alueen ajanvarausnumeroon puh. (014) 266 0127.

Viikonloppu- ja arkipyhäpäivystys toimii Keskustan hammashoitolassa (Tapionkatu 7). Päivystysajat varataan kyseisinä päivinä puhelimitse klo 9—12 puh. (014) 266 2298

Peruttamattomasta poisjäännistä veloitamme 15 vuotta täyttäneeltä 39,60€.
Hoitoaikojen varaukset, muutokset ja peruutukset voi myös suorittaa takaisinsoittopalvelun kautta. Lisätietoa:http://www.jyvaskyla.fi/terveys/suunterveys/ajanvaraus

 

Alueen 1 ajanvaraus p. 014 266 0126

  • Palokan ja Huhtasuon hammashoitola
  • suun terveydenhuollon erikoishoito: oikomishoito, suukirurgia, kliininen erikoishoito

Alueen 3 ajanvaraus p. 014 266 0128

  • Jyskän, Kuokkalan, Vaajakosken ja Keljonkankaan hammashoitola

Alueen 2 ajanvaraus p. 014 266 0127

  • Keskustan, Kyllön, Tikkakosken ja Uuraisten hammashoitola


Alueen 4 ajanvaraus p. 014 266 2743

  • Korpilahden, Säynätsalon ja Muuramen hammashoitola