Kirjasto

Yleistä

Kirjastoja voi käyttää koulun oppilaat, opettajat ja henkilökunta sekä opetusharjoittelijat ja heidän ohjaajansa. Kotilainaksi annetaan oppikirjoja ja kaunokirjallisuutta. Kirjaston kokoelmat luetteloidaan PretyLib-kirjasto-ohjelmaan, jonka käytöstä kerrotaan kirjastonkäytön opetuksen yhteydessä.

Kirjojen laina-aika on todellinen käyttöaika. Pääsääntöisesti kirjastosta lainataan sekä koti- että ulkomaista kaunokirjallisuutta. Sanakirjoja, hakuteoksia ja lehtiä ei anneta kotilainaksi.

Kirjat lainataan lainauskuitilla ja palautetaan joko kirjastosihteerille kirjaston ollessa avoinna tai palautusluukusta kirjaston ollessa kiinni. Alakoululla kirjojen palautus tapahtuu palautusvaunuun.

Yläkoulun/lukion kirjasto (7–9 ja lukio) N-rakennuksessa

Kirjasto on avoinna klo 12.00–16.00 ollessani paikalla kirjastossa. Lukusali on avoinna klo 8.00–16.00. Olemme siirtymässä alakoulun kanssa yhteiseen kirjastotietokantaan. Tällöin voit hakea tietoa "PrettyLib"-ohjelmalla. Tällä hetkellä tietoa etsiessäsi on kuitenkin parasta kääntyä minun puoleeni.

Tällä hetkellä ohjausta kirjaston käyttöön on annettu kaikille 7.-luokkalaisille ja lukion 1. vuosikurssilaisille sekä opetusharjoittelijoille. Tämän lisäksi kaikille halukkaille annetaan yksilöohjausta tiedonhaussa.

Lukusalin tietokoneet ovat käytettävissä sekä yläkoulun että lukion oppilaille. Koneita koskevat samat käyttösäännöt kuin muitakin norssin tietokoneita. Koneet ovat ensisijaisesti opiskelukäyttöön. Kirjaston ilmoitustaululla on nähtävissä tietokoneiden käyttöjärjestys.

Kokoelmat käsittävät 26 161 nidettä, joista osa on sijoitettu eri oppiaineiden tiloihin. Ulko- ja kotimaisia lehtiä koululle on tilattu yhteensä 41 kappaletta.

Kirjaintunnukset lehtien perässä ovat oppiainetunnuksia ja kertovat, mihin lehti on sijoitettu.